ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΑΝΑΚΛΑΣΤΗΡΕΣ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΩΝ (ΜΑΤΙΑ ΓΑΤΑΣ)

Οι ανακλαστήρες οδοστρωμάτων είναι υλικά οριζόντιας οδικής σήμανσης, τα οποία ανακλούν (μέσω οπισθανακλαστήρων) το φως των φανών των οχημάτων και διευκολύνουν την οδήγηση ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της νύχτας, Προειδοποιούν, Καθοδηγούν, Πληροφορούν.

  • Γίνονται αντιληπτοί οπτικώς, ακουστικώς και αισθητώς (μέσω κραδασμών).

  • Ανάλογα με τη χρήση, έχουμε μόνιμο ή προσωρινό τύπο ανακλαστήρα οδοστρωμάτων. Ο ανακλαστήρας είναι διπλής όψεως όταν έχει δύο ανακλαστικές επιφάνειες, στραμένες και προς τις δύο κατευθύνσεις του δρόμου, και μονής όψεως όταν έχει μια ανακλαστική επιφάνεις στραμένη προς την μια μόνον κατεύθυνση του δρόμου.

  • Στερεώνονται στο οδόστρωμα με πάκτωση σε συνδυασμό με επικόλληση ή με απλή επικόλληση.

  • Χρησιμοποιούνται για να διευκολύνουν την οδήγηση ιδιαίτερα κατά την νύχτα (διαχωρισμός λωρίδων κυκλοφορίας και λεωφοριολωρίδων, πριν από νησίδες αυτοκινητοδρόμων, γκαράζ, parking, διαβάσεις πεζών κ.λ.π.).

Μάτια γάτας

Ο ανακλαστήρας αποτελείται από το ΣΩΜΑ και τα ΟΠΙΣΘΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΑ στοιχεία και συνοδεύεται από αντίστοιχο ΣΥΓΚΟΛΛΗΤΙΚΟ υλικό:


ΣΩΜΑ:

Οι ανακλαστήρες είναι κατασκευασμένοι από μέταλλο (συνήθως αλουμίνιο BS. LM6) και αποτελείται από την κεφαλή και το στέλεχος πακτώσεως. Κατασκευάζονται επίσης και από πλαστικό υλικό (ABS, πολυαιθυλένιο κλπ, σε διάφορες αποχρώσεις) χωρίς στέλεχος πακτώσεως.
Η μορφή και οι διαστάσεις είναι σύμφωνα με το ισχύον πρότυπο (ΕΛΟΤ- ΕΝ 1463).

ΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΟ - (ΟΠΙΣΘΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΟ) ΣΤΟΙΧΕΙΟ:

Οι διατιθέμενοι από την εταιρεία μας ανακλαστήρες, έχουν αντανακλαστικά (οπισθανακλαστικά) στοιχεία σε διάφορες διαστάσεις, αποχρώσεις και σχήματα (μορφές). Τα αντανακλαστικά στοιχεία είναι από γυαλί (φακίδια)ή πλαστικοί (μικροπρισματικής δομής), ανθεκτικά στην τριβή και απόλυτα σύμφωνα με τις φωτομετρικές απαιτήσεις (συντελεστή φωτεινής έντασης R) που προβλέπει το ισχύον πρότυπο ΕΛΟΤ ΕΝ 1463.
Η εταιρία μας αντιπροσωπεύει την εταιρία SWAROVSKI (AU) στα γυάλινα αντανακλαστικά φακίδια.

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ:

ΕΛΟΤ ΕΝ 1463-1: Υλικά οριζόντιας σήμανσης οδών - ανακλαστήρες οδών
Μέρος 1: Απαιτήσεις αρχικών επιδόσεων
Για την προμήθεια του προτύπου: www.elot.gr
ΕΛΟΤ ΕΝ 1463-2: Υλικά οριζόντιας σήμανσης οδών - Aνακλαστήρες οδών
Μέρος 2: Προδιαγραφές επιδόσεων δοκιμών οδών.
Για την προμήθεια του προτύπου : www.elot.gr

ΣΥΓΚΟΛΛΗΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

To διατιθέμενο από την εταιρεία μας υλικό στερέωσης (κόλλα) του ανακλαστήρα στο οδόστρωμα, είναι δύο συστατικών, η ποιότητα του οποίου ανταποκρίνεται απολύτως στην τεχνική προδιαγραφή ΥΠ.Ε.ΧΩ.Δ.Ε. Δ3/12.11.1990 (Απαιτήσεις συγκολλητικού υλικού, -κόλλας- ανακλαστήρων παράγραφος 6.7), καθώς και στο πρότυπο BS 873 PART 4.
Η προσφερόμενη από την εταιρία μας κόλλα έχει άριστη συγκολλητική ικανότητα για μεγάλη αντοχή (διάρκεια ζωής) του ανακλαστήρα στο οδόστρωμα (ποσότητα 40-50 gr. είναι αρκετή για επικόλληση ενός ανακλαστήρα. Παρουσιάζει το σημαντικό επίσης πλεονέκτημα της πολύ γρήγορης ξήρανσης (στέγνωμα) μετά την χρησιμοποίησή της, με αποτέλεσμα να αποκαθίσταται πολύ γρήγορα η κυκλοφορία στο δρόμο. Η ποσότητα των 45gr της κόλλας στερεοποιείται και αποκτά ικανή αντοχή σε περίπου 100 λεπτά της ώρας, από την τοποθέτηση του ανακλαστήρα στο οδόστρωμα, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος ~25°C.

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ :

ΥΠΕΧΩΔΕ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ ΑΝΑΚΛΑΣΤΗΡΩΝ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΩΝ (Μάτια Γάτας) - Συγκολλητικό υλικό
BS 873: Part 4: 1987 ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ ΑΝΑΚΛΑΣΤΗΡΩΝ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΩΝ - Adhesives for bonding road studs

Για κάποιες λειτουργίες του ιστοτόπου χρησιμοποιούνται cookies. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας εδώ, αποδέχεστε τη χρήση τους.

Περισσότερες πληροφορίες Εντάξει