ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΣΑΜΑΡΑΚΙΑ

Είναι υπερυψωμένες (καμπυλωτές) λαστιχένιες μαύρες λωρίδες που εφαρμόζονται εγκάρσια στο οδόστρωμα, προκειμένου οι οδηγοί να υποχρεωθούν να μειώσουν την ταχύτητα των οχημάτων τους, σε κρίσιμα για την κυκλοφορία σημεία.

Σημεία τοποθέτησης:

Δρόμοι έξω από σχολεία, εκκλησίες, πάρκα, είσοδοι οικισμών – κοινοτήτων – μικρών πόλεων, πλατείες, γήπεδα, ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, παραλιακοί δρόμοι (περιοχές λουόμενων), χώρους στάθμευσης και γενικά όπου η ταχύτητα πρέπει να είναι περιορισμένη για την προστασία πεζών κ.λ.π.

Ιδιότητες - Χαρακτηριστικά:

Τα σαμαράκια είναι κατασκευασμένα από φυσικό σκληρό λάστιχο (καουτσούκ) με καλή ελαστικότητα και ειδικά σχεδιασμένη καμπυλότητα για την απορρόφηση των έντονων κραδασμών.

Το υλικό κατασκευής τους, η επεξεργασία του και η μορφή του, εξασφαλίζουν μεγάλες αντοχές (διάρκεια ζωής στο οδόστρωμα) και άριστη αντιολισθηρότητα.

Με τις έντονες διαμήκεις υψηλής αντανακλαστικότητας ταινίες ή ελαστοπλαστικά αντανακλαστικά υλικά που φέρουν στην επιφάνεια τους, διακρίνονται από μεγάλη απόσταση (ημέρα και νύχτα). Επίσης ανάλογα με τον τύπο, τα σαμαράκια έχουν ενσωματωμένους ανακλαστήρες οδοστρώματος (μάτια γάτας), διπλής όψεως (και προς τις δυο κατευθύνσεις κυκλοφορίας).

Συμπληρωματικά, σε ανάλογες, με το είδος του δρόμου, αποστάσεις, πριν από τα σαμαράκια, με κατάλληλες πινακίδες, οι οδηγοί προειδοποιούνται για την επικείμενη ανωμαλία του δρόμου για να μειώσουν ταχύτητα του οχήματός τους στο συνιστώμενο όριο. Έτσι μαζί με την καλή ορατότητα και την απορροφητικότητα κραδασμών που διαθέτουν τα σαμαράκια περιορίζεται στο ελάχιστο ή μηδενίζεται το έντονο τράνταγμα.

Τρόπος Εφαρμογής:

Η τοποθέτηση και μετακίνησή τους είναι εύκολη και πολύ γρήγορη.

Τα σαμαράκια τοποθετούνται συρταρωτά (το ένα δίπλα στο άλλο) και στερεώνονται στο οδόστρωμα με μεγάλες βίδες (μπουλόνια). Έχουν ειδικές υποδοχές με ενσωματωμένες ροδέλες από τις οποίες διέρχονται οι βίδες, προκειμένου να προστατεύονται τα σαμαράκια και να μην σχίζονται ή σπάνε.

Συνιστάται: Να ελέγχονται κατά διαστήματα οι βίδες (μπουλόνια) στερέωσης, να είναι καλά σφιγμένες, για να διατηρούνται σε καλή κατάσταση τα σαμαράκια.

Η εταιρεία μας διαθέτει επίσης και ειδική εποξειδική κόλλα, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ακόμα μεγαλύτερη στερεότητα, ανάλογα με την κατάσταση του ασφαλτοτάπητα κ.λ.π.

Για κάποιες λειτουργίες του ιστοτόπου χρησιμοποιούνται cookies. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας εδώ, αποδέχεστε τη χρήση τους.

Περισσότερες πληροφορίες Εντάξει