ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Η ακουστική τοινία είναι κατασκευασμένη από ελαστομερές υλικό και τοποθετείται στο οδόστρωμα εγκάρσια (κάθετα) στον άξονα του δρόμου, (σε παράλληλες σειρές με ενδιάμεσα κενά), ώστε να πατιέται συνεχώς από τους τροχούς των διερχόμενων οχημάτων. Με το συνολικό ύψος περίπου 5 χιλ. πάνω από το έδαφος και τα ενδιάμεσα κενά, προκαλείται θόρυβος και ελαφρύ τράνταγμα με αποτέλεσμα να προειδοποιούνται οι οδηγοί ότι πρέπει να μειώσουν ταχύτητα.

Η εφαρμογή στο οδόστρωμα γίνεται με την χρησιμοποίηση 2 λωρίδων της ίδιας ταινίας (και την βοήθεια ειδικού συγκολλητικού υλικού). Η πρώτη ταινία επικολλάται στο οδόστρωμα και αποτελεί το υπόστρωμα και η δεύτερη μικρότερου πλάτους αλλά μεγαλύτερου πάχους από την πρώτη, αποτελεί το στρώμα και επικολλάται πάνω στην πρώτη ταινία. Η δεύτερη ταινία (στρώμα) έχει ενσωματωμένα υάλινα αντανακλαστικά σφαιρίδια και αντιολισθητικό αδρανές υλικό (για αντανακλαστικότητα και αντιολισθηρότητα).

Η ακουστική ταινία συνδυάζεται για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και με μειωτές ταχύτητας (σαμαράκια) καθώς και προειδοποιητικές πινακίδες.

Σημεία τοποθέτησης:

Δρόμοι έξω από σχολεία, εκκλησίες, πάρκα, είσοδοι οικισμών – κοινοτήτων – μικρών πόλεων, πλατείες, γήπεδα, ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, παραλιακοί δρόμοι (περιοχές λουόμενων), σταθμοί διοδίων , χώρους στάθμευσης και γενικά όπου η ταχύτητα πρέπει να είναι περιορισμένη.

Για κάποιες λειτουργίες του ιστοτόπου χρησιμοποιούνται cookies. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας εδώ, αποδέχεστε τη χρήση τους.

Περισσότερες πληροφορίες Εντάξει