ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Μετρητής Κυκλοφοριακού Φόρτου

 

Η μέτρηση του κυκλοφοριακού φόρτου (DTV)* κατά τακτά χρονικά διαστήματα, στο οδικό δίκτυο, παρέχει τα απαραίτητα πληροφοριακά στοιχεία προκειμένου να ληφθούν τα ανάλογα επιβαλλόμενα μέτρα ώστε η κατάσταση των δρόμων να διατηρείται σε τέτοιο επίπεδο που να διασφαλίζει στους χρήστες των δρόμων, ασφαλές, άνετο και έγκαιρο ταξίδι προορισμού.

  • Μεταξύ των άλλων μέτρων και ρυθμίσεων, που γενικότερα αφορούν το οδικό δίκτυο, περιλαμβάνονται και τα μέτρα τα οποία πρέπει να λαμβάνονται προκειμένου να διατηρούνται σε καλή κατάσταση τα οδοστρώματα και οι διαγραμμίσεις των οποίων η καταπόνηση κυρίως από τους τροχούς των διερχομένων οχημάτων, σε συνδυασμό με τις επιδράσεις από τις καιρικές συνθήκες, υφίστανται μεγάλη και γρήγορη φθορά.

  • Κατά συνέπεια, η συστηματική μέτρηση του κυκλοφοριακού φόρτου, είναι απολύτως αναγκαία, προκειμένου να αντλούνται τα απαραίτητα πληροφοριακά στοιχεία, τα οποία οδηγούν στην κατάλληλη επιλογή του ανάλογου επιπέδου κατασκευής των οδοστρωμάτων και ποιότητας των υλικών διαγράμμισης, ώστε να ανταποκρίνονται σε επιδόσεις και αντοχή (διάρκεια ζωής) στον υφιστάμενο κυκλοφοριακό φόρτο.

Το ίδιο υλικό διαγράμμισης θα έχει πολύ μικρότερη αντοχή (διάρκεια ζωής) σε δρόμο με 10000 DTV* από έναν δρόμο με 1000 DTV.

* (DTV) = Daily Traffic Volume = (Μέσος) ημερήσιος κυκλοφοριακός φόρτος (ετησίως).

 Με τη συσκευή SDR ασύρματης μέτρησης κυκλοφοριακού φόρτου, δεν απαιτούνται ιδιαίτερες επιστημονικές και τεχνικές γνώσεις, ούτε επεμβάσεις στους δρόμους (σκαψίματα σωληνώσεις, καλώδια, κλπ.).

Για κάποιες λειτουργίες του ιστοτόπου χρησιμοποιούνται cookies. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας εδώ, αποδέχεστε τη χρήση τους.

Περισσότερες πληροφορίες Εντάξει