ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΟΔΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Πολύ ευδιάκριτο και πολύ οικονοµικό.

Εξαιρετική ορατότητα ηµέρα και νύχτα.

Είναι µονοκόµµατη κατασκευή από πλαστικό υλικό, µε µορφή µισού κυλίνδρου (κούφιου) και µε µεγάλη σταθερότητα.

  • Επισηµαίνει από απόσταση, τον επικείµενο διαχωρισµό των λωρίδων κυκλοφορίας (σε δύο διαφορετικές κατευθύνσεις), είναι πολύ ευδιάκριτος, ηµέρα και νύχτα.

Κατά τη διάρκεια της χιονόπτωσης αλλά και μετά από χιονοπτώσεις οι δρόμοι μπορούν να καλυφθούν από το χιόνι ή και από χιόνι που παρασύρει ο άνεμος. Αυτό το χιόνι που μεταφέρει ο άνεμος προστίθεται στο ήδη υπάρχον επάνω στο οδόστρωμα, όπου συχνά το φαινόμενο αυτό λαμβάνει μεγάλες διαστάσεις.

Ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει το περιβάλλον από τη λειτουργία ενός οδικού ή σιδηροδρομικού άξονα είναι η ενόχληση από τον θόρυβο της κυκλοφορίας. Ο οδικός ή σιδηροδρομικός θόρυβος, όχι μόνο ενοχλεί τους ανθρώπους που βρίσκονται κοντά στον άξονα, αλλά μακροχρόνια υποβαθμίζει και την ποιότητα ζωής των.

Τα στοιχεία αντιθαμβωτικής προστασίας τοποθετούνται επί στηθαίων ασφαλείας (χαλύβδινων ή τσιμεντένιων New-Jersey), προκειμένου να εμποδίζουν την ορατότητα από τη θέση οδήγησης προς το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

Αποτελείται από διαμορφωμένα λεπτά φύλλα αλουμινίου διαστάσεων περίπου 150x800χιλ. στα οποία έχει επικολληθεί μεμβράνη υπερυψηλής αντανακλαστικότητας (ΤΥΠΟΥ ΙΙΙ).

Σύστημα ψεκασμού του οδοστρώματος με νερό σε περιοχές όπου επικρατεί έντονη παγωνιά και δημιουργείται στο οδόστρωμα στρώμα πάγου.

Συνήθως χρησιμοποιείται σε γέφυρες και σε άλλα σημεία του οδικού δικτύου.

Συστήματα πληροφοριακά των καιρικών συνθηκών στο οδικό δίκτυο για ενημέρωση των οδηγών.

Για κάποιες λειτουργίες του ιστοτόπου χρησιμοποιούνται cookies. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας εδώ, αποδέχεστε τη χρήση τους.

Περισσότερες πληροφορίες Εντάξει