ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

Αντιθαμβωτική Προστασία στο οδικό δίκτυο

Τα στοιχεία αντιθαμβωτικής προστασίας τοποθετούνται επί στηθαίων ασφαλείας (χαλύβδινων ή τσιμεντένιων New-Jersey), προκειμένου να εμποδίζουν την ορατότητα από τη θέση οδήγησης προς το αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

Σκοπός τους είναι να προστατεύουν τους οδηγούς από τη θάμβωση που μπορεί να προκληθεί από τα εκτυφλωτικά φώτα των αντιθέτως κινούμενων οχημάτων.

Τα στοιχεία αντιθαμβωτικής προστασίας (ελασματοειδούς μορφής πεπλατυσμένος  πλαστικός σωλήνας) που διαθέτει η εταιρεία μας πληρούν το Πρότυπο ΕΝ 12676.01 (Αντιθαμβωτικά συστήματα οδών – Μέρος 1: Επίδοση και χαρακτηριστικά) είναι Ευρωπαϊκής προέλευσης, κατασκευασμένα από πολυαιθυλένιο (φυσητό) χαμηλής πίεσης και υψηλής πυκνότητας (HDPE), ομοιογενοποιημένα και εμποτισμένα με ειδικά πρόσθετα για αυξημένη αντοχή στη γήρανση και φθορά από τις καιρικές συνθήκες και την ηλιακή ακτινοβολία (UV) καθώς και αντοχή σε εξωτερικά φορτία (π.χ. εκσφενδόνιση λίθου) κλπ. .

Οι διαστάσεις τους συνήθως είναι οι ακόλουθες :

  • Ύψος    :    1.20 m ,  0.90 m , ή  και  0.60 m

  • Πλάτος  :    0.18 - 0.22 m

  • Πάχος   :    περ. 0.04 m

Η επιφάνειά τους είναι λεία, ώστε να επιτυγχάνεται ο αυτοκαθαρισμός τους από συσσώρευση σκόνης, κ.λπ. Είναι συνήθως χρώματος πράσινου, και με τα ειδικά πρόσθετα που περιέχει δεν επηρεάζεται το χρώμα από τις υπεριώδης ακτίνες. Εφόσον ζητηθεί είναι δυνατή η αλλαγή σε κάθε άλλη επιθυμητή απόχρωση. Η κορυφή τους είναι κλειστή και όλες οι πλευρές τους είναι στρογγυλεμένες, ώστε να μειώνεται στο ελάχιστο ο κίνδυνός από ατυχήματα.

Η τοποθέτηση - σύνδεση κάθε στοιχείου είναι εύκολη και γρήγορη καθώς και η αποσύνδεσή (αφαίρεσή) του.

Τα στοιχεία τοποθετούνται το ένα σε απόσταση 66 εκ. από το επόμενο, ώστε να υπάρχει ικανός χώρος για την διέλευση ενός νοσοκομειακού  φορείου, σε περίπτωση ατυχήματος στην αντίθετη κατεύθυνση του δρόμου.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε με την εταιρεία μας.

 

Αντιθαμβωτική Προστασία 1Αντιθαμβωτική Προστασία 2

 

Αντιθαμβωτική Προστασία 3Αντιθαμβωτική Προστασία 4

Για κάποιες λειτουργίες του ιστοτόπου χρησιμοποιούνται cookies. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας εδώ, αποδέχεστε τη χρήση τους.

Περισσότερες πληροφορίες Εντάξει